המדריך השלם לדייג פתיונות מהחוף ו-3 טיפים שישדרגו לכם את הדייג!

דייג בים יכול להיות כאב ראש, במיוחד ללא הכנה מראש. בשנים האחרונות שיטות הדייג השתדרגו ומוצרי הדייג חדשים ומשוכללים יותר ויותר לא מפסיקים לצאת, והדייג המקצוען של 2008 הפך לחובבן של 2020. אז לפני שאתם קופצים לחוף ומבזבזים את הבוקר שלכם על לדוג שקיות, החלטנו לעשות לכם סדר ולרכז לכם מדריך מפורט על דייג חוף, או בשמו המוכר באנגלית Surf fishing.
ציוד הדייג שתזדקקו לו
רולר – לעומת החכה שיש לבחור בקפידה לדייג בים – רוב הרולרים אמורים להתאים לדייג פתיונות בים, או לפחות להתחלה עד שבוחרים תחום דייג ספציפי. מומלץ להשתמש רולרים בגדלים 6000-8000 עם קיבולת חוט גבוהה. אנו ממליצים בחום על הרולרים של חברת SHIMANO , אשר יידועים בביצועים גבוהים ועמידות שאין דומה לה. מוזמנים לצפות במבחר הרולרים של שימנו שאנו מציעים באתרינו: צפייה במבחר הרולרים של שימנו

חכה – חכה לדייג בים בדרך כלל תהיה גדולה מהרגיל, כדי לספק מרחקי זריקה ארוכים. חכה של 2-2.5 מטר תספיק לאזורים בהם המים רגועים, אך בים סוער עדיף להשתמש בחכה באורך 3 מטר לפחות. דאגו להביא מעמד לחכות.

פתיון – סוגי הפתיון שבהם ניתן להשתמש בים רבים ומגוונים. השתמשו בגמברי \ סבידה \ קלמארי \ תולעים \ פתיון חי מדגים סרטנים או קונכיות \ או בצק שעובד על סוגי דגים ספציפיים בים כגון בורי וסרגוסים. מומלץ לקנות פתיון טרי בשוק או בחנויות דגים ולהשתמש בו באותו היום. חלקו את הפתיון שנשאר לקופסאות שונות כאשר כל קופסא תספיק ליציאה אחת לדייג, עקב כך שלא מומלץ להקפיא פתיון בשנית.

ריג – קטע החוט שעליו קשור סוויבל, קרסים, ומשקולת, המתחבר לחוט הראשי שנמצא על הרולר. קיימים עשרות סוגי ריגים שונים, כל אחד מתאים לסיטואציות ואזורים שונים בים.

ציוד ספייר – דאגו להביא ארגז כלים עם קרסים וחוט דייג על מנת שתהיו מוכנים לכל תרחיש. הכניסו בפנים גם סכין קטנה , מספריים לחיתוך החוט, פלייר, וציוד נוסף שאליו תזדקקו.

ציוד נוחות – על מנת שהדייג יהיה מהנה ונוח, מומלץ להביא שולחן קטן שעליו תוכלו לעבוד (לקשור ריגים וכו), כסא נוח, וכמובן אוכל ומים.
המתכון לדייג המושלם
הדבר ראשון שחייבים לקחת בחשבון הוא מזג האוויר, השפעתו על הדייג שלכם רבה ממה שחושבים בדרך כלל ולכן בימים חמים מומלץ ללכת לדייג בשקיעה או בזריחה. במהלך שעות הלילה גם עלולות להיות תפיסות, אך כנראה שבשעות הצהריים תהיה רק אכזבה.

הדבר הבא שקריטי ביותר לדייג טוב הוא מהירות הרוח וכיוונה. אם הרוח חזקה מדי – כנראה שחווית הדייג תהיה פחות מוצלחת . קיימות אפליקציות רבות אשר מראות תחזית למהירות הרוח באזורים שונים בארץ, עשו לעצמכם טובה ובדקו זאת לפני היציאה לדייג.

הפקטור האחרון שאסור לשכוח הוא מצב הים. אם הים סוער כנראה שהדייג לא יהיה מוצלח, וההפך: ים פלטה גם הוא לא אופטימלי. גלים בינוניים הם עדיפים ויתנו את הסיכויים המירביים לתפיסות.
ולסיום: 3 טיפים מהמקצוענים
  1. מיקום > מרחק
    ניפוץ מיתוס: "אם זרקתי רחוק מאוד, הסיכויים שלי לתפוס עולים" – אז זהו שלא.
    לפעמים הדגים הרבה יותר קרובים ממה שאנו חושבים ובמקרים מסוימים זריקה למרחק עצום דווקא תפחית את הסיכויים לתפוס. מה שחשוב באמת הוא לא מרחק הזריקה אלא לאן אתם זורקים. חשוב ללמוד לזהות דפוסים בים על מנת לאתר בורות וקטעים עמוקים.

     
  2. טרגוט טוב = דייג טוב
    חשוב לדעת איזה דגים אתם רוצים לתפוס ולהתאים את הפתיון, מיקום הזריקה, הקרסים והחוט בהתאם. זנים שונים של דגים נמצאים באזורים ועומקים שונים בים, אוכלים פתיונות שונים, והקרסים שיתאימו לתפיסתם יהיו בגדלים שונים.
 
  1. משקפיים לדייג טוב יותר
    לבשו משקפי שמש עם עדשות פולארויד ((Polarized. הרבה לא יודעים זאת אך עם משקפי פולארויד ניתן לראות משמעותית יותר טוב דרך המים. אם קיימת נקודת תצפית מעל החוף עלו אליה, ועם משקפיים טובות תוכלו לזהות אזורים מבטיחים.
יש לכם שאלות? נשמח לעזור!
x

#{title}

#{text}

#{price}