איך הרשתות החברתיות משפיעות על איכות הסביבה ועולם הדייג?

הרשתות החברתיות הן חלק עצום מחיי היומיום שלנו. אנחנו מעלים סטורי לאינסטגרם, עדכוני סטטוס בפייסבוק וחלקנו אפילו משתפים מחשבות אקראיות בטוויטר. זה כבר הפך לדבר כל כך בסיסי בחברה שלנו שאנחנו מתחילים להרגיש מוזר אם עובר לו יום שלם מבלי שנכנסו לאינסטגרם.

זו יכולה להיות דרך נהדרת לשמור על קשר עם חברים ובני משפחה, אך היא משנה את הדרך בה אנו מסתכלים על תחביבים אחרים. אחד מאלה הוא דיג. אז האם השימוש במדיה חברתית עוזר או פוגע בדיג ובדייגים?

רשתות חברתיות מערבות אנשים חדשים בדייג

אם אתם לא מכירים דייגים שמוכנים ללמד אתכם את התחביב, זה יכול להיות מאתגר להתחיל לדוג. בטח, אפשר לראות סרטוני דייג ביוטיוב, אבל אין כמו מישהו שמראה לך ממקור ראשון איך להרכיב ריג, לקשור את הקרסים ולזרוק את החכה כמו שצריך.

רשתות חברתיות יכולה להיות משאב כדי לעזור לאנשים חדשים להכנס לתחום, במיוחד לאלה שאולי אין להם משפחה או חברים שמוכנים ללמד אותם. זה נשמע טיפשי, אבל במקרה הזה, רשתות חברתיות באמת מקרבות אנשים. אם יש לכם שאלה או שאתם רוצים למצוא מישהו שיראה לכם איך עושים משהו, אתם יכולים למצוא מישהו שמוכן לדבר איתכם או לעזור דרך פרסום פוסט בקבוצת פייסבוק בתחום או בווצאפ.

ישנן גם אפליקציות דיג חברתיות המתמקדות במיוחד בדייג, אך הן יותר נפוצות בארה"ב ואינן פופולריות במיוחד בישראל. האפליקציות מראות את הזמנים המושלמים לדוג מינים שונים בכל אזור, הן מאפשרות לשתף תפיסות ולהתחבר עם דייגים אחרים בסוג של "פיד" דייג.
הרשתות החברתיות מעלות מודעות לנושא איכות הסביבה
אין דבר מבאס יותר מלהגיע לנקודת הדייג האהובה עליך, ולגלות שהיא מוצפת באשפה (מי כמונו הישראלים יכול להזדהות) או לגלות שהמים הפכו לשחורים בגלל שמישהו החליט להשליך טונות של זפת באמצע הים. אופציה אחת היא ליצור קשר עם ערוץ חדשות מפוקפק כדי לנסות למשוך תשומת לב לנושא, אך הסיכויים לתוצאות קלושים. הרשת החברתית היא כלי יחסי ציבור ענק, ואם יש דרך אחת להשפיע על אנשים – היא שם. יכול להיות שלצלם כמה תמונות ולכתוב פוסט סוחף ומשכנע זה כל מה שאתם צריכים לעשות בכדי לגרום לשינוי.

בשבועות האחרונים נסחפו אל חופי הים התיכון בישראל מאות טונות של זפת, במה שהוגדר כאחד האסונות הסביבתיים החמורים בתולדות המדינה. כמות הפוסטים והקריאות לאנשים לבוא ולנקות את החופים ברשתות החברתיות הייתה עצומה – וכך גם כמות האנשים שהגיעו להתנדב להפוך את הארץ שלנו לנקייה קצת יותר. הסיפור הזה ממחיש בצורה מושלמת את הכוח שיש לרשתות החברתיות להביא לשינוי אמיתי.
בחיים כמו בחיים, לא הכול נוצץ
כמובן שכמו ברוב הדברים, קיימים גם חסרונות. אם מישהו יגלה את המקום המועדף שלכם ויספר לחבריו או אפילו יפרסם אותו ברשתות החברתיות, זה יכול לגרום לעשרות או מאות אנשים להגיע למקום ולהרוס לכם את ה"אקסקלוסיביות".
כשמדובר ברשתות החברתיות, תמיד יש חסרונות - אבל הם לא בהכרח צריכים לקלקל את החוויה. אם אתם חוששים שיגלו את המקום שלכם, כבו את הגדרות המיקום של הטלפון כך שהתמונות לא יתויגו גיאוגרפית, והכי חשוב - אל תגלו לאף אחד לאן אתם הולכים...
יש לכם שאלות? נשמח לעזור!
x

#{title}

#{text}

#{price}