סוגי הרולרים השונים לדייג – איך בוחרים את הרולר הנכון?

אחד הדברים הכי קריטיים בדייג הוא הרולר שמשתמשים בו. אם בוחרים ברולר הלא נכון, חווית הדייג לא תהיה מהנה, לא משנה מה רמת הנסיון הידע שיש לכם. אז אילו סוגי רולרים קיימים לדייג, לאילו סוגי דגים הם מתאימים, ואיך בוחרים את הרולר המושלם?

רולר עומד -  Spinning Reel

רולר הספינינג הוא הנפוץ ביותר בקרב הדייגים בארץ ובעולם, והוא מתאים לדגים עד גודל בינוני. לרולרים מסוג ספינינג יש שפולה קבועה מתחת לחכה, ומה שגורם לחוט לצאת הוא הכובד של הפתיון, המשקולת, או הדמוי.
היתרון המרכזי של הרולר הוא שהוא מתאים לדייג פתיונות, לז'רזו'ר, ואף לפתיונות חיים, אך לעומת זאת הרולרים האלו לא מספקים יעלות מספקת לפתיונות כבדים, והדיוק שלהם פוחת לעומת רולר מסוג Bait casting.
לדייגים מתחילים רולרים מסוג Spinning הם האופציה האופטימלית.
רולר שוכב -  Bait Casting Reel
רולרים שוכבים מתאימים לדייגים מנוסים יותר. השליטה והדיוק שלהם טובים בהרבה לעומת רולרים מסוג Spinning. ברולר שוכב השפולה מסתובבת באופן שבו נטיל אתה, כלומר הזריקה צריכה להיות חזקה מספיק בכדי להזיז את אותה, אך לא חזקה מדי על מנת שלא ייווצרו קשרים. ברולר שוכב ניתן לעבוד עם חוט עבה יותר ופתיונות כבדים יותר – מה שמאפשר דייג של דגים גדולים יותר. רולר שוכב מצריך נסיון, ידע רב לתפעול נכון וכמו כן סבלנות רבה.
חשוב לציין שברולרים שוכבים לא ניתן להחליף את הצד של הידית מימין לשמאל או להפך, ולכן חשוב להזמין רולר שיתאים ליד החזקה שלכם.
רולר מסוג טרולינג - Trolling Reel
טרולינג הוא סגנון דייג שמתבצע מקיאק או סירה בלב הים, שתופסים בו בדרך כלל דגים גדולים מאוד.
רולרים שמתאימים לטרולינג עשויים בדרך כלל מחומרים קשיחים ויקרים כמו קרבון או גרפיט.
העיצוב שלהם מזכיר קצת רולרים שוכבים (Bait Casting) אבל קיבולת החוט בטרולינג גדולה בהרבה.
יש לכם שאלות? נשמח לעזור!
x

#{title}

#{text}

#{price}